Music Jam

Yo, slim shady, sakra, škoda, že mi to nevyšlo! Příště v Zadku, slibuju
Eminem
Chtěla jsem, byla jsem na cestě, ale můj kůň usnul. Příště ale už konečně dorazim!
Madonna
Najeneun ddasarowun in-ganjeogin yeoja Keopi hanjaneui yeoyureul aneun pumgyeok ittneun.
PSY
Je to tak, ve čtvrtek 20.8.2020 jsme uspořádali v Zadku na zkoušku náš první Music Open Mic surf vol. 1. a byla to pppparáda!

O co šlo? O možnost vystoupit před diváky s hudebním vystoupením různých podob a to vše bez toho, aby Tě někdo soudil.

Celkem se přihlásilo 11 lidí, kteří jeden po druhém zahráli a zazpívali jejich vlastní/převzatou tvorbu a za romantické atmosféry hezkého západu slunce, plápolajících lampionů a supr prostředí Zadku ohromili, rozesmáli a rozplakali nejen jednu duši v publiku. Hráli holky i kluci, kytary i ukulele, surf songy i korejské národní songy.

V jednu chvíli jsme napočítali dokonce 97 lidí, 3 kočky, 2 kavky a 4 volavky, které/kteří v tichosti poslouchali nadějné české surf umělce. Vše se totiž táhlo v duchu:

Slyšet umí i kachna, ale poslouchat ostatní znamenat hodně budeš někde
Jolanda

Extrémně fajn bylo totiž to, jak všichni při písních poslouchali a po písních hlasitě buráceli potleskem. A to až do večerky ve 22:30, kdy jsme museli ztlumit volume. Jako alternativu projevu úcty jsme zvolili netradiční gesta typu: luskání na prsty a mávání rukama. Čarokrásný večer.

Naplnili jsme Zadek, popili Coronku, zazpívali, pokecali a užili moc fajn večer, který byl neopakovatelný. Proto jsme se rozhodli, že ho určitě musíme zopakovat, tak se těště na ten další Open Mic. Účastnit se může každý, kdo bude mít zájem!

Protože co? Nejde o to, jak hraješ, ale o to, jak hlasitě to pustíš!

Speciální poděkování patří milady Terezii Dvořáčkové a Vitku Máchalovi za organizaci a všem, kteří jste dorazili a zahráli!

Marek Fischer