Rozmohl se nám tady takový nešvar...

Přestože je Česká republika vnitrozemský stát, z nějakého nepochopitelného důvodu pořádá Český svaz surfingu už třetím rokem národní pohár v tomto krásném, zcela nevnitrozemském sportu.

Confused black guy meme - pozn. redakce

I když je těžké něčemu takovému vzhledem k naší vzdálenosti od nejbližšího pobřeží uvěřit, již tradiční série závodů si zaslouží speciální pozornost. Obzvlášť po posledním ročníku Bali Big Wejf, který se udál před několika týdny na nejmenovaném indonéském ostrově. Dříve než přistoupíme k samotným výsledkům, musíme vás, ač neradi, upozornit na jednu velice nepříjemnou věc.

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Není to sice slovíčko PRCAT, ale následující skutečnost:

Dovolte nám naše tvrzení podpořit výsledky uplynulých závodů sezóny 2023/2024: 

Caparica Czech Surf Open, září 2023

Hlavní organizátorka: Jana Kašová

Vítězka: Jana Kašová

Bali Big Wejf , prosinec 2023

Hlavní organizátor: Petr Novotný

Vítěz: Petr Novotný

Náhoda? Nemyslíme si. 

Výsledky plánovaných závodů tedy můžeme po konzultaci s chobotnicí téměř s jistotou předpovědět takto: 

SunRICE & CURRY Czech Cup, březen 2024

Hlavní organizátor a vítěz: Martin Špatenka

BERBER CUP - Czech & Slovak Surf Open, duben 2024

Hlavní organizátor a vítěz: Robert Šutek

Quiksilver & Roxy Czech and Slovak Surfing Championship, červen 2024

Hlavní organizátor a vítěz: Matúš Hubka

Chobotnice Paul pomáhá vybrat destinaci příštích zastávek ČS Poháru v surfingu

Všem vítězům tímto již předem srdečně gratulujeme!🎉🥇 Pokud byste ale rádi podpořili v surfové kariéře někoho jiného než tyto osoby, můžete hlasovat pro surfaře a surfařku roku 2023 v tomto formuláři. Tyto prestižní tituly budou rozdány v rámci 4. reprezentačního plesu českého surfingu, který se bude konat 9. 2. 2024 v Divadle X10. A pokud chcete někdy vyhrát surfový závody, tak si je prostě uspořádejte.

Obecně nás také dost překvapuje, že účast v Česko-slovenském poháru v surfingu stále narůstá. Třeba nám pomůžete odpovědět si na zásadní otázku, která trápí nejednoho běžného člena naší komunity, který pracuje v zaměstnání od 9 do 18: Co vlastně dělají čeští surfaři, když se zrovna neúčastní zastávek poháru? Zdědili jmění? Žijí na Vltavské v podchodu? Mají OnlyFans nebo sugar daddyho? Investují do kryptoměn?


Na fenoménu organizátor = výherce je zajímavé, že se začal rozšiřovat i mezi stále početnější komunitu river surfařů. Tento vzácný druh říčních krys můžete pozorovat nejen v okolí Štvanického kanálu dokonce i v těchto nebývale studených zimních dnech. Neméně znepokojující výsledky Česko-slovenského poháru v river surfingu totiž za uplynulý rok vypadají takto:

Štvanickej Finbreaker, květen 2023

Jeden z hlavních organizátorů akce: Jan Moleš

Vítěz: Jan Moleš

River Surf Open České Budějovice, červen 2023

Hlavní organizátorka akce: Matylda Chromá

Vítězka: Matylda Chromá

River surf Last Call Čunovo - Mistrovství ČR a SR v river surfingu, srpen 2023

Hlavní organizátorka akce: Ingrid Jakubechová

Vítězka: Ingrid Jakubechová

Jen v Brandýse a Roudnici nad Labem měli organizátoři naštěstí dostatek sebereflexe nebo nedostatek skillu na to, aby se jim podařilo se závodu buď vůbec nezúčastnit nebo jej nevyhrát. Tak či onak, i river surfařům tedy za rok 2023 patří tenhle statement:


Pevně doufáme, že tyto "náhody" co nejdříve prověří Česká Federace Stand Up Paddleboardingu, která se pod tlakem neznámých okolností (jako je například otevřený dopis české surfové komunity) přes Vánoce místo cukroví pověnovala rebrandingu a přejmenovala se na Českou Federaci SURF a SUP. Snad se našim kolegům z této spřátelené organizace brzy podaří ulovit do svých řad i nějaké členy české surfové komunity, aby mohli o surfových věcech rozhodovat surfaři.

Nezbývá než věřit, že 2024 přinese české surfové scéně jen to nejlepší. No a na závěr si redakce nemůže odpustit drobné shrnutí aktuální situace:

Rádi bychom upozornili naše čtenáře, fanoušky i širokou veřejnost, že podobnost s reálnými osobami nebo událostmi v tomto článku je čistě náhodná. 

Do nového roku přejeme všem surfařům i nesurfařům hlavně hodně zdraví a času stráveného u oceánu s vašimi oblíbenými lidmi!