Serfový kino - Jana Petrmanová

Pohled holky z Prahy na surfový svět skrze filmovou čočku.

Every surf spot has this guy

"Znáš to. Každý z nás už někoho takového při spot checku potkal. A nebo jsi to ty sám? ;)"

Corona Bali - Women's final 2019

"Asi by se hodilo říct, že před 2 lety jsem pomalu netušila, že něco jako WSL existuje a jména jako Sally Fitzgibbons či Stephanie Gilmore pro mne byly velkou neznámou. Ale dost se změnilo, když jsem se v roce 2019 vyrazila podívat na ty nejlepší kráječe a kráječky na světě na vlastní oči na Keramasu na Bali. Tehdy pro mne už trochu známější Stephanie Gilmore zajela nejlepší vlnu celého tournamentu a čistá 10 nebyla pro nikoho překvapením. Posuďte sami, jak dokonale si tam do toho barelu přibrzdí."

Riss

"Carissa Moore je pro mne prototyp ženy sportovkyně. Pokorná, dříč, holka s velkým charisma a velkou láskou pro surfování a svojí rodinu. Film Riss mapuje její cestu WSL roku 2019 a jak si probojovala cestu až k … Podívejte se a sami zjistíte, jak dopadla."

Corona Bali - Men's Semifinal 2019

"Někdo by se ptal „Jani, proč jsi tam nedala finálový heat“? A já odpovídám: „Protože tento heat měl prostě daleko víc šťávy.“ Souboj Kellyho Slatera a Kanoa Igarashi stál za to a sledovat to na vlastní oči na dosah line-upu na Keramasu je pro mne zážitek na celý život."

Space

"Král všech airů a jeho 6-minutový edit s názvem Space z roku 2018. Kromě dokonalých záběrů a slowmotionů z barelů Hawae a západní Austrálie se mi ohromně líbí výběr hudebního doprovodu – beaty od Steve Angello a kázání pastora T.D.Jamese je prostě originální spojení."

One breath around the world

"Někdo by řekl, že surfing a freediving jsou dva rozlišné sporty, ale já věřím tomu, že voda spojuje. Film One Breath around the world natočila francouzská kameramanka a manželka hlavního a jediného hrdiny všech závěrů Julie Gautier. Ona sama natáčela všechny záběry bez potápěčské výstroje a jen na svůj vlastní nádech a tak si stejně jako její muž Guillaume zaslouží vyseknuté velké poklony."