Serfový kino - Matyáš Menšík

Začátkem srpna jsme v klubovně rozjeli pravidelný středeční serfový kino. Aby to nebylo jenom obyčejný letní kino, rozhodli jsme se to pojmout trochu netradičně. Jeden z našich členů připraví na každý promítání svůj vlastní playlist sestavený z videí volně dostupných na internetu a videa vám při promítání představí a přidá vám k nim krátký komentář, ve kterém se dozvíte, proč si právě tohle video vybral a čím je pro něj zajímavý. Prvního promítání se ujal Matyáš Menšík a vy se teď můžete podívat, jaký videa si pro vás vybral

One shot - Russel Ord

"První film, co jsem vybral, je dokument o jednom z nejradikálnějších surfových fotografů na světě, který se rozhodl vyfotit fotku z pozice, ve které ještě žádný jiný fotograf nebyl. Film jsem vybral proto, že je v něm krásně vidět, že nepředstavitelný výkony nepodávají jenom samotný surfaři, ale často i fotografové a kameramani, kteří jejich jízdy zaznamenávají"

snapt3 - Mason ho

"Když se mě někdo zeptá na mýho nejoblíbenějšího surfaře, tak je moje odpověď jasná, Mason Ho. Mason pochází z rodiny s obří surfařskou tradicí, jeho strejda Derek Ho dokonce vyhrál v roce 1993 (rok po prvním titulu Kellyho Slatera) ASP World Tour a jeho ségru Coco Ho určitě většina z vás taky zná. Masonův styl je naprosto jedinečnej a asi jsem neviděl surfaře, kterej by si surfování tolik užíval a zároveň měl tolik způsobů jak projet barel. Plus jeho naprostá nebojácnost a styl jakým se pouští mezi jakýkoliv kameny a reefy. Jeho YouTube kanál rozhodně doporuču sledovat!"

Kelia Moniz

"S nejoblíbenější surfařkou už to tak jasný nemám, ale Keliu Moniz jsem vždycky miloval."

Water II - Morgan Maasen

"Morgan Maasen je asi můj nejoblíbenější surfový fotograf, který poslední dobou začíná točit i čím dál víc videí. Jeho pohled na svět mě nepřestává fascinovat a tohle video je toho krásným příkladem."

Liz Clark a Swell

"Kdo mě trochu znáte, tak víte, že kromě surfování je mým velkým snem jednou obeplout svět na plachetnici. Liz Clark si tenhle sen žije a už několik let se plaví Tichým oceánem na svojí lodi Swell a surfuje. Doporučuju rozhodně taky přečíst její knížku."

Handmade 2

Jakmile začnete trochu víc surfovat, začnou vás postupně čím dál víc zajímat i surfový prkna. Českých surfařů, co si vyrobili doma vlastní prkno je víc, než byste si mohli myslet a není lepší pocit, než si chytit vlnu na prkně, který jste si sami vyrobili. V tomhle videu uvidíte čtyři shapery, kteří si vyrobili nový prkna a jeli je vyzkoušet do Indonésie.