VLNA

řÍČNÍ VLNA NA šTVANICI

Koncem roku 2022 se spolku Vlny Štvanice podařilo splnit sen všech pražských surfařů a vybudovat na Vltavě říční vlnu na surfing. Díky naší spolupráci s Vlnami Štvanice máme možnost na vlně pořádat naše tréninky a rozšířit tak naší vnitrozemskou přípravu o aktivitu, která je surfingu opravdu blízko. V následujících odstavcích se dozvíte všechno, co o vlně potřebujete vědět.

jak začít

Vlna na Štvanici je dost specifické sportoviště a je tak potřeba začít první hodinou s instruktorem. Abyste mohli na vlnu chodit sami v hodinách vypsaných v rezervačním systému Vln Štvanice, musíte nejdříve projít vstupním kurzem, po jehož absolvování se stanete proškolenými surfaři s možností samostatného přístupu na vlnu (ve vyhrazených časech). Vstupní kurz můžete absolvovat třemi způsoby:

náš pravidelný trénink

Pokud jste členem našeho klubu a máte zaplacené příspěvky, tak se můžete přihlásit na náš pravidelný trénink, kde vám naši trenéři vysvětlí všechno, co je potřeba, abyste mohli na vlně surfovat bezpečně. Náš trénink stojí normálně 300 Kč, ale pokud jdete poprvé a chcete proškolit, tak vás přijde na 500 Kč. Pokud nejste členy našeho klubu, můžete si s námi vlnu taky zkusit, ale nezískáte možnost rezervovat si vlastní termíny.  

Kurz vln štvanice

Vlny Štvanice pořádají vlastní kurzy pro začátečníky, na kterých se vám bude věnovat proškolený instruktor. Během dvouhodinové lekce se dozvíte, kde se můžete převléct a půjčit si vybavení, kudy se dostanete k vlně, jak funguje kanál divoké vody a vlna samotná a na co si v celém prostoru musíte dávat pozor. Kurz stojí 1 000 Kč a v ceně je vstup na vlnu a instruktor, který se bude věnovat vaší skupince o maximálně 4 surfařích.

IndiviDuální lekce s naším trenérem

Pokud jste členy našeho klubu a preferujete individuální přístup, nebo chcete mít jistotu, že vás to tajů vlny Štvanice bude uvádět někdo z našich super trenérů, můžete vstupní proškolení absolvovat i v rámci individuální lekce. Výhodou je, že se můžete domluvit na čase, který vám bude nejvíc vyhovovat. Trenér vám zarezervuje místo v rámci běžných hodin a bude se celou dobu věnovat jenom vám. Individuální lekce stojí 1 200 Kč a v ceně je vstup na vlnu a trenérova výhradní pozornost. Kontakt na naše trenéry najdete tady.

Základní informace o vlně

Všechny důležité informace o vlně se můžete dozvědět na webu Vln Štvanice. Doporučujeme zejména články "Co s sebou na vlnu" a "Jaké prkno na vlně funguje". Na mapce najdete nejdůležitější body Štvanice (naše klubovna je v loděnici). Na závěr jenom dodáme, že na vlnu se dá koukat jenom z vyznačených míst a nedá se přímo k ní dostat suchou nohou. Nezkoušejte se k vlně dostat přes plavební komory!

mapa

Jak pokračovat 

Máte za sebou úvodní proškolení a chcete začít jezdit a dál se zlepšovat? Máte tři možnosti:

Jezdit, jezdit, jezdit

V rezervačním systému Vln Štvanice si najděte čas, který vám vyhovuje, udělejte si rezervaci a běžte si na dvě hodiny zajezdit s dalšími river surfovými nadšenci. Každá minuta ve vodě se počítá. A nezapomeňte zkoušet nové věci, ať se nezasknete na jednom místě! Samostatné ježdění stojí 400 Kč (při nákupu kreditů se můžete dostat až na cenu 225 Kč za trénink).

přijít na náš trénink

V našem kalendáři si zarezervujte místo na náš pravidelný trénink a přijďte se zlepšovat pod vedením jednoho z našich trenérů! Naši trenéři patří k nejlepším českým (river) surfařům a surfařkám a budou na tréninku dělat všechno pro to, abyste se naučili správnou techniku jízdy, kterou si budete moct přenést i do oceánského surfingu. Jestli už máte základy zmáknuté, budou vás motivovat k tomu, abyste zkoušeli nové triky a posouvali svoje schopnosti dál. Místo na našem tréninku stojí 300 Kč pro členy klubu a 500 Kč pro ostatní

trénovat individuálně pod vedením jednoho z našich trenérů

Pokud chcete zrychlit svůj pokrok nebo si třeba na vlně ještě nejste tak jistí a chcete mít jistotu, že budete dělat všechno správně a nenaučíte se nějaké zlozvyky, můžete se s některým z našich trenérů domluvit na individuálních lekcích. Individuální lekce můžou probíhat v normálních hodinách nebo i v rámci našeho tréninku. Za individuální lekci si k ceně ježdění připočítejte 500 Kč pokud jste členy klubu a 800 Kč pokud členy nejste. 

naši trenéři

Naši trenéři prošli školením instruktorů Vln Štvanice a patří mezi nejlepší (river) surfaře a surfařky v ČR . Potkat je můžete buď na některém z našich pravidelných tréninků, nebo jim napište nebo zavolejte a domluvte se s nimi na individuálním tréninku.

Janek Moleš
trenér, šampion
+420 776 199 407

Terezie Dvořáčková
trenérka
+420 776 251 858

Matyáš Menšík
trenér
+420 603 449 568

Jaké vybavení je potřeba

SURFOVÉ PRKNO

Na vlnu je ideální mít buď speciální prkno na river surfing nebo kratší prkno na oceánské vlny (maximálně 6' dlouhé) s užším tailem. Leash je nutnost, ale ideálně na vestě nebo na pásku. V půjčovně si prkno můžete půjčit za 300 Kč.                              

Helma a vesta

Tahle dvojice je na vlně povinná, ať jezdíš sebelíp. Bez helmy a vesty tě na vlnu nepustíme. Na půjčovně za 50 a 100 Kč. 

NEOPREN

Neopren nechrání jenom před zimou, ale i před odřením po pádu, takže si ho berte i když vám přijde, že je na něj zbytečně teplo. Od listopadu do března to chce neopren aspoň 5 mm tlustý, kuklu a rukavice. V půjčovně je neopren za 300 Kč. Kukla a rukavice k půjčení nejsou.

boty

Ideálně neoprenové a v zimě aspoň 5 mm tlusté. Pokud nemáš, stačí i starý Vansky. V půjčovně jsou za 50 Kč.

Půjčovna

Půjčovnu provozují Vlny Štvanice, ale můžete ji využít i na naše tréninky a vybavení si booknout v našem rezervačním systému. Podrobné informace o půjčovně se dozvíte na webu Vln Štvanice.